Pannenkoeken zijn altijd lekker en vallen goed in de smaak bij kinderen van alle leeftijden. Natuurlijk eten volwassen hier net zo graag van mee. Nu denk jij kunnen ze nog lekkerder? Jazeker! Deze zoete aardappel pannenkoeken zijn echt nog lekkerder Wat maakt deze pannenkoeken nu zo lekker? Ze zijn licht smeuïg en natuurlijk de smaak van de zoete aardappel. Met maar 5 ingrediënten zet je deze pannenkoeken binnen no time op tafel. En succes verzekerd! Ze zitten ook nog eens boordevol groenten dus ik zeg win win win!

Ingrediënten:
Wat heb je nodig (6 pannenkoeken):
- Bloem 150 gr.
- Zoete aardappel 150 gr.
- Melk 300 ml
- Bakpoeder 1 tl
- evt. kaneel

Zo maak ik het:
- Kook de zoete aardappels
- Meng met een garde de bloem, gekookte zoete aardappel, bakpoeder en melk door elkaar.
- Bak de pannenkoeken in de pan
- Wil je eerst graag een hele stapel maken voordat je aan tafel gaat. Zet een bord op lage temperatuur in de oven hierop kan je ze dan warm houden. Of zet een bord op een pan met warm water en leg er een ander bord bovenop.
- Eventueel kan je er als laatste nog wat kaneel overheen strooien.
Serveer tips!
Maak er wat lekker vers fruit bij, zoals aardbeien, banaan of blauwe bessen. Of varieer ook eens met rozijnen erin. Probeer vooral wat jou lekker lijkt. Je kan ze zowel koud al warm eten. Handig dus ook om mee te nemen naar het strand, een middagje weg of naar de speeltuin.
Bewaren?
Goed verpakt zijn ze aan aantal dagen houdbaar. In de diepvries tot 3 maanden.
Leuk dat je deze zoete aardappel pannenkoeken gaat maken! Ik zou het leuk vinden als je jouw creatie met mij wil delen.
Deel dit dan via social media met de hashtag #littledutchfoodie of @littledutchfoodie te tagen in je bericht.