Wentelteefjes recept met kaneel

Dit wentelteefjes recept is super makkelijk. Wentelteefjes zijn heerlijk voor in het weekend als je iets uitgebreider wilt ontbijten dan normaal. Wentelteefjes zijn trouwens ideaal om je oude restjes brood op te maken. Zonde om ze weg te gooien en ideaal om te gebruiken voor deze heerlijke wentelteefjes. Je kan wentelteefjes maken van alle soorten brood wit, bruin, volkoren, mais etc. Het is snel klaar te maken en je hebt er dus niet veel voor nodig. Laten we snel beginnen!

Mamanouk wentelteefjes

Wat heb ik nodig?

  • Restjes brood volkoren, tarwe, mais kan van alles zijn
  • Melk +/- 100 ml
  • ei +/- 2 st.
  • Kaneel
  • Evt. fruit
  • Bakboter

Hoe maak ik het?

  • Mix in een ruime schaal met een garde het ei en de melk tot een glad mengsel
  • Afhankelijk van de hoeveelheid boterhammen die je wilt maken voeg je meer of minder ei/melk toe
  • Verhit in een grote pan een beetje boter
  • Laat het brood aan beide kanten even weken in het eimengsel en bak ze vervolgens aan beide kanten goud bruin
  • Herhaal dit met alle sneetjes brood en smullen maar
Mamanouk wentelteefjes

Serveer tip

Naar wens kan je de wentelteefjes nog extra op smaak brengen met wat kaneel en honing. En voeg eventueel nog wat vers fruit toe.

Eet smakelijk!

Op zoek naar andere inspiratie, zoals bijvoorbeeld een makkelijk tussendoortje. Bekijk dan eens naar het bananenbrood met chai kruiden blauwe bessen en pecannoten.