Vliegen met een baby: 5 tips, zodat jij aangenaam op reis kan.

Je hebt die te gekke reis geboekt waar je je nu al op verheugt! En wilt graag meer weten over vliegen met een baby. Maak je geen zorgen over of je baby gaat huilen in het vliegtuig of dat de kinderen verveelt raken tijdens het vliegen. Je kan je als ouder op dat moment nogal ongemakkelijk voelen of de reis als stressvol ervaren. Dit is natuurlijk geen fijn begin van je vakantie en hoeft het ook niet te zijn! Hieronder deel ik met jullie een aantal tips over vliegen met een baby wat jouw reis aangenaam en leuk maakt. 

5 tips, zodat jij aangenaam kan vliegen met een baby

1. De DERYAN air traveler is super handig als je gaat vliegen met een baby

Deze air traveler van Deryan is een twee-in-een product; een stoeltje èn een baby bedje. Een unieke oplossing voor een onbezorgde reis als je gaat vliegen met een baby. Door de luchtkussentjes wordt de druk beter verdeeld en je benen niet zo warm. Wordt je kindje moe klik je de gespen los en heb je een luchtbedje waar hij lekker op kan slapen. Deze air traveler is compact en weegt minder dan 500 gram waardoor het niet veel plaats in je handbagage inneemt.

2. Neem voldoende eten en drinken mee 

Wist je al dat je voor je baby voedingspotjes en water mee mag nemen in het vliegveld. Hierbij geldt niet het maximum van 100 ml en dit hoef je enkel aan te geven bij de douane. Ook met ons kind van 1,5 mochten wij water meenemen het vliegtuig in. Smeer alvast thuis wat extra boterhammen met beleg waarvan je weet dat ze dat graag eten. En vul een bakje met een heerlijke fruitsalade. Een snelle snack die je thuis ook vaak geeft zou ik zeker ook meenemen. Rozijntjes, soepstengels, een plakje bananenbrood of peperkoek zijn altijd succes toppers.

Vliegen met een baby

3. Een leuk boek

Lekker bladeren, plaatjes kijken of wat lezen. Je krijgt er de tijd goed mee om. Ons kind is een enorme fan van Nijntje en leest dan ook graag het Nijntje aanwijsboek. Een stevig boek boordevol plaatjes waarin diverse thema’s aan bod kom en nieuwe woorden te leren. Ik kan dit boek echt iedereen aanraden!

4. Klein speelgoed

Laat je kind voordat jullie vertrekken een 2 à 3-tal kleine speelgoed dingetjes uitzoeken waarmee hij graag speelt. Bijvoorbeeld een toet-toet auto wat ook niet te veel lawaai maakt voor andere reizigers of simpel wat papier met een aantal potloden. Zijn je kinderen al wat ouder denk dan aan bijvoorbeeld een kaartspel, zoals bijvoorbeeld uno.

5. Zet een filmpje op

Bij diverse serie/film aanbieders, zoals Netflix of Videoland kan je filmpjes downloaden. Ideaal voor in het vliegtuig wanneer je niet over internet of wifi beschikt. Je kan hierbij denken aan teken/animatie filmpjes maar dit zou ook een educatieve documentaire voor kinderen kunnen zijn. Misschien zelfs wel over de bestemming die jullie gaan bezoeken hoe leuk is het als ze van tevoren hier al wat over kunnen leren. 

Mocht je kind ondanks alle goede voorbereidingen en uiterste best van jou zich niet op zijn gemak voelen denk dan bij jezelf dat jij waarschijnlijk de enige bent die dit als vervelend ervaart en jullie er ook niks aan kunnen doen. Naast bovenstaande tips over vliegen met een baby is mijn belangrijkste tip letterlijk go with the flow en voor je het weet ben je op die te gekke bestemming waar jij je al maanden op verheugd!