Zomerse quiche met kip, kiwi en diverse groenten

Het voorjaar staat voor de deur dus tijd voor een lekker zomerse quiche. Je kan natuurlijk ook gewoon een quiche in de winkel kopen maar zelf maken is veel leuker. Quiche is ideaal om eerder te maken en later eventueel af te bakken. Ook kan je eindeloos variëren met ingrediënten waardoor je elke keer weer iets nieuws kan maken. Het is even iets meer werk maar met de deeg bodems van tante fanny is ook een quiche maken snel gebeurd.

Mamanouk quiche

Wat heb ik nog:

  • Quiche deeg tante fanny
  • Kip 250 gr.
  • Courgette
  • Ui
  • Paprika
  • Tomaatjes
  • Gold kiwi 2 st.
  • Melk
  • Ei 4 st.
  • Peper en evt. wat zout
  • Kruiden naar wens

Hoe maak ik het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet het bakblik in met olie of bakspray
  • Voeg afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de pan nog wat melk toe. Ongeveer 200 ml.
  • Bak de quiche gaar in 40 minuten op 200 graden.
Mamanouk quiche

Serveer tips:

Wil je liever een vegetarische variant vervang het vlees dan door een vleesvervanger.

Bewaren?

Mocht je nog een stuk over hebben kan je dit zeker in de koelast nog bewaren. Wil je het later in de week nog opeten is het het lekkers om hem in de oven op te waren. In de magnetron wordt het deeg wat zacht.

Eet smakelijk!

Op zoek naar andere inspiratie, zoals bijvoorbeeld een makkelijk tussendoortje. Bekijk dan eens naar het bananenbrood met chai kruiden blauwe bessen en pecannoten.