How to: gevulde pompoen met diverse groenten, linzen en noten.

Het is weer herfst en volop pompoen tijd. In deze tijd krijg ik dan ook altijd extra veel zin om lekkere dingen met pompoen te gaan maken. Dit how to gevulde pompoen met diverse groenten, linzen en noten recept kreeg ik van vrienden. Maar deze groenten boost is te lekker om niet met meer mensen te delen. Ook voor kleintjes is dit een prima recept waardoor zij veel groenten en vitaminen binnen krijgen. Het is volledig vegetarisch en ook nog eens glutenvrij.

How to: gevulde pompoen met diverse groenten, linzen en noten.

Ingredi├źnten:

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • Middel grote pompoen gehalveerd
  • Kastanje champignons 250 gr.
  • Ui 1 st.
  • Knoflook 1 teen
  • Bleekselderij 3 stronken
  • Rode linzen 100 gr.
  • Amandelen gehakt 75 gr.
  • Hazelnoten gehakt 75 gr.
  • Geraspte kaas 150 gr.
  • Ei 3 st.
  • Tomaten puree klein blikje
  • Peper
  • Oregano
  • Gerookte paprika poeder
  • Groenten bouillon 300 ml

Zo maak je het:

  • Halveer de pompoen, snijd de schil er vanaf en hol hem uit.
  • Bak het uitje, de knoflook en bleekselderij aan in een pan.
  • Voeg de tomaten puree, de kastanje champignons en diverse kruiden toe.
  • Roer vervolgens de linzen endoor en giet de bouillon erover heen.
  • Laat 15-20 minuten inkoken.
  • Roer de geklopte eieren erdoor, daarna de noten en als laatste bijna alle kaas.
  • Bewaar de rest van de kaas voor bovenop.
  • Schep de vulling in de pompoen.
  • Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en pak de pompoen in met aluminium folie.
  • Bak hem 30 minuten op 190 graden. Verwijderd vervolgens de folie en bak hem nog eens 30 minuten zonder de folie.
Serveer de pompoen met:

Maak er een lekkere frisse salade bij en serveer deze naast de gevulde pompoen.
Met de overige helft van de pompoen zou je bijvoorbeeld nog heerlijke pompoensoep of pannenkoeken kunnen maken.

Leuk dat je dit recept gaat maken! Ik zou het leuk vinden als je jouw creatie met mij wil delen.
Deel dit dan via social media met de hashtag #littledutchfoodie of @littledutchfoodie te tagen in je bericht.