De schapen wol

Een Kanou is een one of a kind en handgemaakt product voor in jouw interieur! Het is gemaakt van onbehandeld 100% natuurlijk schapenwol van hoge kwaliteit. De wol is voornamelijk afkomstig van Nederlandse schapen. In het bijzonder het lokale schapenras “de Mergellander” dat zijn oorsprong heeft in Zuid-Limburg. Hieronder vertel ik je meer over natuurlijk schapenwol.

Deze heideschapen leven in kuddes en grazen het gras, bomen en struikjes weg die de heide anders zouden overwoekeren. De wolvacht is gelijkmatig, lang, los gestapeld en heeft een fijne haar dikte. Het scheren van de schapen is jaarlijks rond mei waarbij de wol voor de boer een rasproduct is. In plaats van weggooien maak ik er deze unieke Kanou decoraties van.

Wat je moet weten over natuurlijk schapen wol

Voordelen van de wol

Het is isolerend, vochtregulerend, brandvertragend, duurzaam, geluidsabsorberend en geeft een warme uitstraling. Een decoratie van wol verbeterd de akoestiek in je woning.

Natvilten

Het hechten van haren d.m.v. beweging heet vilten. Kanou decoraties ontstaan door gebruik te maken van deze techniek. Een proces van handwerk dat veel tijd en energie kost. De vacht is schoongemaakt met zeep en zoveel mogelijk ontdaan van stro of andere natuurlijke elementen. Aan het einde van het proces bevat het nog steeds de natuurlijke lanoline maar ruikt een Kanou niet meer naar schaap.

Ophang instructie

De Kanou decoraties zijn licht van gewicht en zijn makkelijk op te hangen aan het frame d.m.v. een spijker in de muur. Voor de grotere frames gebruik je meerdere spijkers.

Op maat

Heb je interesse in een Kanou maar zoek je net iets anders. Mail dan naar kanou.atelier@mamanouk

Reiniging

De wol bevat natuurlijke lanoline wat zelfreinigend is. Je kan een Kanou buiten luchten. Maar niet in de machine wassen met chemische reinigingsmiddelen.

Verzenden

De Kanou kleden zonder frame worden afhankelijk het formaat opgerold verzonden. Soms zullen ze even uit moeten hangen alvorens ze strak tegen de muur hangen.