Chai bananenbrood met blauwe bessen en pecannoten

Chai kruiden echt zo’n mix die je voornamelijk gebruikt op koude herfst- en winterdagen. Chai kruidenmix is kant en klaar te koop maar ook makkelijk zelf te maken, zoals ik eerder al liet zien. Deze kruiden zijn lekker in een chia latte maar dus ook een heerlijke toevoeging in een chai bananenbrood. Dit brood is lekker als tussendoortje makkelijk mee te nemen voor jouw kindje. Hieronder lees je wat je nodig hebt en hoe je deze gemakkelijk maakt.

Mamanouk

Chai bananenbrood

Wat heb ik nodig: 15 plakken

  • Bananen 3 st.
  • Speltmeel 250 gr.
  • Halfvolle melk 250 ml
  • Gehalveerde blauwe bessen
  • Pecannoten klein gehakt
  • Gedroogde abrikozen
  • Bak poeder 1 tl
  • Chai kruiden 1 el (kant en klaren of zelf gemaakt)
  • Bakblik (25 cm)
  • Bak papier

Hoe maak ik het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng het spelt meel en de chai kruidenmix goed door elkaar
  • Mix de banenen en gedroogde abrikozen tot een glad geheel in de blender en voeg dit toe aan de meel mix
  • Voeg als laatste de blauwe bessen, klein gehakte pecannoten en bakpoeder aan toe en roer het geheel door elkaar
  • Bekleed het bakblik (25cm) met bakpapier, verdeel het mengsel over het blik en bak het chai bananenbrood 50 minuten in de oven

Serveer tips:

Lekker is om dit brood ook met een beetje yoghurt te eten. Wil jij liever een vegan variant vervang dan de melk door een ander alternatief.

Bewaren?

Goed verpakt kan je het brood een aantal dagen bewaren. Of snijd ze in plakjes en vries ze in. Hier zijn ze tot 3 maanden houdbaar.

Leuk dat je dit chai bananenbrood gaat maken! Ik zou het leuk vinden als je jouw creatie met mij wil delen. 
Deel dit dan via social media met de hashtag #littledutchfoodie of @littledutchfoodie te tagen in je bericht.